Wat bij legionella-besmetting?

Uw hulplijn bij legionella-uitbraak

Onze eerste zorg is een legionellabesmetting voorkomen. Maar blijkt na staalname dat het water onverhoopt toch besmet is? Dan staan wij u snel en discreet bij: we voeren een brononderzoek uit, kiezen een bestrijdingsmethode en nemen opnieuw stalen op de besmette tappunten. Welke methode wordt toegepast is per situatie verschillend. Onze legionella-experten geven u het nodige advies:

Spoelen

Bij deze methode worden de leidingen met grote hoeveelheden water ververst, hierdoor kunnen kleine besmettingen vaak opgelost worden.

Thermische shockdesinfectie 

In deze methode doden we de legionellabacteriën op hoge temperatuur. We spoelen hierbij aan elk warmwatertappunt op 65°C gedurende 10 minuten of 70°C gedurende 5 minuten. Tijdens de uitvoering van een thermische shockdesinfectie kan u de warmwaterinstallatie niet gebruiken.

Structurele aanpassingen

Als discrete en efficiënte partner zorgt Aquadomo eerst voor een snelle oplossing. Daarna zoeken we naar structurele oplossingen: zo krijgt ook in de toekomst de legionellabacterie geen kans meer. Een greep uit het aanbod: verwijderen van tappunten en dode leidingen, vernieuwen van leidingen.

Chemische shockdesinfectie

Hierbij doden we de legionellabacteriën niet alleen, maar verwijderen we ze ook samen met de biofilm uit uw waterleiding. Een chemische spoeling is dus ineens een 'grote schoonmaak' van uw sanitaire binneninstallatie. Tijdens de uitvoering van dit type shockdesinfectie kan u de warmwaterinstallatie niet gebruiken.

Tijdelijke doseerinstallatie 

Een doseerpomp injecteert continu maar beperkt natriumhypochloriet (NaClO) in uw sanitaire installatie. Zo beantwoordt uw installatie aan de richtlijn van het Agentschap Zorg & Gezondheid: chloorgehalte van 0,25 mg/L aan de tappunten. Het voordeel van deze methode: u kan uw infrastructuur en sanitaire installatie blijven gebruiken. Deze oplossing kan maximum 3 maand ingezet worden.

Legionellafilters

Hoe snel we ook aan de slag gaan, een legionella-besmetting bestrijdt u niet in 1-2-3. Maar wat doet u in tussentijd met de tappunten waar legionella is vastgesteld? Dankzij onze legionellaveilige filters kunnen gebruikers tijdelijk en zonder risico uw installatie blijven gebruiken. De installatie van deze filters is snel en economisch.

Bestel hier