Skip to main content
Kunnen wij u helpen?

+32 9 242 58 39 / info@aquadomo.be

Legionella besmetting

Er zijn legionella bacteriën aangetroffen in uw drinkwaterleiding? Wat nu?

Er is staalname (al dan niet door Aquadomo) gebeurd. De aanwezigheid van legionella werd vastgesteld na de analyse van het waterstaal in een geaccrediteerd laboratorium. De legionella bacteriën hebben de grenswaarde overschreven en zijn in te hoge concentraties aanwezig.

Contacteer ons bij een besmetting

Aquadomo verwijdert snel en effectief de legionella bacteriën in uw waterleiding!

AquaDomo stemt de ontsmettingsmethode af samen met de opdrachtgever, in functie van het gebouw en de doelgroep. We houden hierbij ook rekening met de neveneffecten op de watersamenstelling of het milieu en de invloed op de gebruikte materialen in de installatie. We bekijken de meest efficiënte oplossing die in uw budget past. Naast de thermische desinfectie, is chemische desinfectie een optie. Samen selecteren wij de meest efficiënte desinfectie methode

  • Neutrale begeleiding en opmaak bestek voor aanpassing van de installatie of permanente desinfectie van de drinkwaterinstallatie (als alternatieve beheersmaatregel in het kader van het Legionellabesluit en goedgekeurd via Ministerieel Besluit)
  • Chemische of thermische schokdesinfectie
  • Uitbouw leiding of tapppunt, lokale legionellafilters

Een chemische schokdesinfectie bij legionella besmetting!

Een chemische desinfectie maakt de legionella bacteriën niet alleen dood maar verwijdert ze uit uw waterleiding. Deze methode de meest effectieve manier om legionella bacteriën uit uw waterleiding te verwijderen. Een staalname na de desinfectie zorgt voor een extra controle, op de afwezigheid van de legionella bacterie.

Kijk naar het bruine water wat uit uw waterleiding komt, als wij de chemische desinfectie uitvoeren of er nou wel of geen legionella bacteriën in zitten het maakt gewoon de leidingen schoon wat zich met de jaren heeft weten op te bouwen.

Legionella voorkomen in de toekomst na een desinfectie

Bij het verwijderen van de legionella bacteriën in de waterleiding via een chemische desinfectie kun je dus een schone waterleiding realiseren. Het is echter van groot belang dat de oorzaak van de legionella bacterie groei wordt aangepakt.

Aquadomo adviseert u bij het ontwerp van de sanitaire installatie en maakt voor u een beheersplan op. U kiest uit het aanbod naargelang de uitvoerings- en controlegraad.

Beschikt u reeds over een beheersplan maar is dit ondertussen 5 jaar oud of is uw sanitaire installatie ondertussen aangepast, dan bezorgen wij uw beheersplan en logboek een update.