Skip to main content
Kunnen wij u helpen?

+32 9 242 58 39 / info@aquadomo.be

Laatste Nieuws

Aquadomo zet de volgende stap in verdere digitalisatie van uw legionellabeheer

02/09/2020

De nieuwste uitgave van Installatie en Bouw België is nu beschikbaar (je kan ons artikel onder de afbeelding terug vinden)

09/07/2020

In de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus COVID-19, ligt een groot aantal beroepsactiviteiten momenteel stil. Heel wat kantoorgebouwen, zwem- en sportcomplexen, verblijfsaccommodaties, ... staan hierdoor (zo goed als) leeg.

Het gevolg

Het water in de sanitaire installaties staat lange tijd stil en de waterkwaliteit vermindert. Bovendien vormt er zich aan de binnenkant van de leidingen een biofilm, waarin bacteriën zich snel thuis voelen. De opstapeling van bacteriën verhoogt het risico op de groei van de legionellabacterie.

05/04/2020

Voor sommige sanitaire installaties is legionellapreventie wettelijk verplicht, bijvoorbeeld die van ziekenhuizen, RVT’s, sauna’s, zwembaden, hotels... En ook sommige bedrijfsinstallaties moeten opgevolgd worden, bijvoorbeeld koeltorens.

Voor private sanitaire installaties is legionellapreventie niet verplicht

De kans dat je thuis ziek wordt door legionellabacteriën is erg klein.

16/05/2019

Legionella komt van nature voor in waterleidingen. Als de bacterie de kans krijgt zich te vermenigvuldigen, kan ze een ernstige longontsteking veroorzaken bij wie besmette waterdamp inademt. We zetten op een rij wat u kan doen om een besmetting te voorkomen.

BEHEERSPLAN

Eerst en vooral moet u weten of u moet voldoen aan de legionellawetgeving of andere wetgeving en dus verplicht bent een beheersplan op te stellen. Via een handige tool op onze website komt u dat meteen te weten.

Doe de test.

16/05/2019

Kom naar de CREAT-congresdag op dinsdag 9 oktober.
Xavier De wintere zal er een infosessie houden over legionella.
Ook onderwerpen als brandpreventie, facility managment en duurzame mobiliteit komen aan bod.

19/09/2018

Legionella pneumophilia komt van nature voor in onze waterleidingen, toch is het vaak een ongewenste gast. Indien de bacterie de kans krijgt om zich te vermenigvuldigen, kan het de veteranenziekte of legionellose veroorzaken; een niet te onderschatten longinfectie waar jaarlijks een tiental mensen aan sterven in België. AQUADOMO biedt jou de tools om legionellavorming te vermijden en te bestrijden.

11/09/2018

In november 2018 organiseert AQAUDOMO een opleiding rond het uitvoeren van de preventiemaatregelen uit het legionellabeheersplan. De cursus richt zicht vooral op de praktische kant van legionellapreventie met voorbeelden, maar ook demonstraties en oefeningen op locatie (in een laag risico instelling). Wat je kan doen bij een legionellabesmetting komt hierbij zeker aan bod !

WIE:

uitvoerend personeeel van de technische dienst - specifieke voorkennis is niet noodzakelijk


PRIJS:

€ 95 inclusief lesmateriaal, certificaat en broodjeslunch
 

30/08/2018

Onze opleiding "Herziening Best Beschikbare Technieken 2017 inzake Legionella" was een succes. Bedankt aan alle aanwezigen.

Hou zeker onze website en Linkedin in de gaten om op de hoogte te blijven van nieuwe opleidingen.

Wenst u een opleiding op maat? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

 

07/05/2018