Skip to main content
Kunnen wij u helpen?

+32 9 242 58 39 / info@aquadomo.be

Laatste Nieuws

Voor sommige sanitaire installaties is legionellapreventie wettelijk verplicht, bijvoorbeeld die van ziekenhuizen, RVT’s, sauna’s, zwembaden, hotels... En ook sommige bedrijfsinstallaties moeten opgevolgd worden, bijvoorbeeld koeltorens.

Voor private sanitaire installaties is legionellapreventie niet verplicht

De kans dat je thuis ziek wordt door legionellabacteriën is erg klein.

16/05/2019

Legionella komt van nature voor in waterleidingen. Als de bacterie de kans krijgt zich te vermenigvuldigen, kan ze een ernstige longontsteking veroorzaken bij wie besmette waterdamp inademt. We zetten op een rij wat u kan doen om een besmetting te voorkomen.

BEHEERSPLAN

Eerst en vooral moet u weten of u moet voldoen aan de legionellawetgeving of andere wetgeving en dus verplicht bent een beheersplan op te stellen. Via een handige tool op onze website komt u dat meteen te weten.

Doe de test.

16/05/2019

Kom naar de CREAT-congresdag op dinsdag 9 oktober.
Xavier De wintere zal er een infosessie houden over legionella.
Ook onderwerpen als brandpreventie, facility managment en duurzame mobiliteit komen aan bod.

19/09/2018

Legionella pneumophilia komt van nature voor in onze waterleidingen, toch is het vaak een ongewenste gast. Indien de bacterie de kans krijgt om zich te vermenigvuldigen, kan het de veteranenziekte of legionellose veroorzaken; een niet te onderschatten longinfectie waar jaarlijks een tiental mensen aan sterven in België. AQUADOMO biedt jou de tools om legionellavorming te vermijden en te bestrijden.

11/09/2018

In november 2018 organiseert AQAUDOMO een opleiding rond het uitvoeren van de preventiemaatregelen uit het legionellabeheersplan. De cursus richt zicht vooral op de praktische kant van legionellapreventie met voorbeelden, maar ook demonstraties en oefeningen op locatie (in een laag risico instelling). Wat je kan doen bij een legionellabesmetting komt hierbij zeker aan bod !

WIE:

uitvoerend personeeel van de technische dienst - specifieke voorkennis is niet noodzakelijk


PRIJS:

€ 95 inclusief lesmateriaal, certificaat en broodjeslunch
 

30/08/2018

Onze opleiding "Herziening Best Beschikbare Technieken 2017 inzake Legionella" was een succes. Bedankt aan alle aanwezigen.

Hou zeker onze website en Linkedin in de gaten om op de hoogte te blijven van nieuwe opleidingen.

Wenst u een opleiding op maat? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

 

07/05/2018

Wanneer het warmer wordt, verhoogt de kans  op de uitbraak van legionella. Legionella is een bacterie die de ziekte legionellose of veteranenziekte veroorzaakt. De ziekte kan ontstaan wanneer mensen de bacterie inademen, bijvoorbeeld via een douche of sproei-installatie. De symptomen variëren van lichte koorts tot longontsteking. Zonder (antibiotica)behandeling kan de aandoening gevaarlijk zijn.

25/04/2018

De health & Care beurs is de place to be voor de zorgsector. De beurs gaat door in Flanders Expo en dit op 24, 25 en 26 april.

In ziekenhuizen en zorginstellingen is de kwaliteit van water enorm belangrijk voor de verschillende toepassingen en processen. Daarom staan wij je graag te woord op onze stand (1G-77)

Bezoek ons en ontdek hoe uw water onze zorg wordt.

 

04/04/2018

OPLEIDING BBT LEGIONELLA - APRIL 2018

 
Jaarlijks sterven er nog steeds mensen ten gevolge van een legionellabesmetting. Dit is eigenlijk te voorkomen door de regelgeving van legionellapreventie na te leven. Dit houdt in dat sanitaire installaties moeten voldoen aan de Best Beschikbare Technieken (BBT) inzake legionella. De BBT werd in 2017 herzien en vernieuwd en is ondertussen ook van kracht. Tijdens onze opleidingsvoormiddag gaan we daarom graag vanuit een praktische insteek in op wat allemaal veranderd is.
21/03/2018