Skip to main content
Kunnen wij u helpen?

+32 9 242 58 39 / info@aquadomo.be

Laatste Nieuws

De gebouwen van het Europees Parlement in Brussel hebben te kampen met een legionella besmetting. Sinds enige tijd is er in de kantoren van de Europarlementsleden en hun medewerkers geen warm water meer beschikbaar. Alle kantoren beschikken over een kleine badkamer met douche. Daar werd de toevoer van warm water afgesloten om gezondheidsredenen.

28/11/2017

Eind juli 2017 meldden 98 medewerkers van een aardappelverwerkende fabriek zich ziek vanwege ernstige griepverschijnselen. De ‘mysterieuze’ ziekte die leek te zijn veroorzaakt door legionella. Uit onderzoek is gebleken dat de bacterie in waterleidingen van het bedrijf zat. Inmiddels heeft de fabriek voorzorgsmaatregelen getroffen. Het personeel heeft speciale mondmaskers gekregen om ODTS te voorkomen, en de waterleidingen zijn met chloor doorgespoeld om risico’s op legionellabesmetting weg te nemen.

24/10/2017

Sinds 2001 heeft Aquadomo zich gespecialiseerd in preventie en bestrijding van legionella.

Installatie & Bouw, het vaktijdschrift over installatietechniek, HVAC, sanitair en elektriciteit interviewde Aquadomo expert Xavier De Wintere in het kader van het themadossier Waterbehandeling.

Het volledige interview kunt u hier nalezen.

01/09/2017

Opleiding BBT sanitaire installaties en legionellabeheersing op 14 maart 2017

Momenteel wordt de BBT (Best Beschikbare Technieken) grondig herzien en afgestemd op de allernieuwste technieken op het vlak van sanitaire binneninstallaties.

Aquadomo ingenieur Xavier De Wintere is van nabij betrokken bij deze herziening. In deze opleiding gaat hij in op het Addendum 2016 van de BBT en op de recente evoluties en aandachtspunten bij de wijziging ervan. De focus ligt in de eerste plaats op de praktische aspecten en voorbeelden.

01/03/2017
Bezoek ons op stand 3115 en ontdek hoe uw water onze zorg wordt.
20/09/2016

Wanneer het warmer wordt, verhoogt de kans  op de uitbraak van legionella. Legionella is een bacterie die de ziekte legionellose of veteranenziekte veroorzaakt. De ziekte kan ontstaan wanneer mensen de bacterie inademen, bijvoorbeeld via een douche of sproei-installatie. De symptomen variëren van lichte koorts tot longontsteking. Zonder (antibiotica)behandeling kan de aandoening gevaarlijk zijn.