Skip to main content
Kunnen wij u helpen?

+32 9 242 58 39 / info@aquadomo.be

Over Aquadomo

Samen tegen legionella

In 2001 beslisten 4 intercommunales uit de watersector (BIWM, IMWV, IWVB en TMVW) de handen in elkaar te slaan en samen watergebonden diensten aan te bieden onder het label 'Aquadomo'. De bedoeling was om in te spelen op de nieuwe wetgeving, die meer verantwoordelijkheid toekende onder meer inzake waterzuivering en legionella-preventie.

Aquadomo werd ingezet bij de strijd tegen legionella. Gemeenten en bedrijven konden voortaan aankloppen bij Aquadomo om hun installaties (douches, koeltorens, klimatisatiesystemen) te laten screenen op legionella. De installaties worden waar nodig aangepast en krijgen na controle het label 'legionella proof'.

Ondertussen voert ons geaccrediteerd laboratorium jaarlijks 3.500 legionella-analyses uit in meer dan 500 gebouwen. Elk jaar rekenen meer dan 100 klanten op Aquadomo voor de opmaak van hun beheersplan. Meer dan 20 klanten schakelen ons in bij thermische en chemische desinfecties.

Samen voor kwaliteit en efficiëntie in de totale waterhuishouding

Via Aquadomo werden op termijn ook andere waterdiensten aangeboden na de watermeter en op privaat terrein. We bieden een dienstenpakket met een integrale aanpak voor duurzaam waterbeheer en kwaliteit.

Maar ook beleidsmakers en uitvoerende overheden deden een beroep op onze expertise. We stonden mee aan de wieg van de legionellawetgeving in 2002, het Legionellabesluit in 2007, het ontwerp van de 'Best Beschikbare Technieken' (BBT) in 2007 en een addendum BBT in 2016.

Aquadomo staat immers garant voor:

  • Een sterk team van technici en ingenieurs gespecialiseerd in watertechnologie
  • Jarenlange ervaring binnen de sanitaire wereld
  • Een erkend en geaccrediteerd laboratorium voor de analyse van legionella, drink-, afval-, zwembad-en putwater, …
  • Objectieve studies en productonafhankelijk advies
  • Evaluatie van materialen op hun veiligheid, gezondheid en duurzaamheid
  • Vertegenwoordiging in alle watergerelateerde adviesorganen.

Ons team

Een bedrijf is niets zonder haar medewerkers. Ontmoet ons dynamisch team achter Aquadomo. Zij staan elke werkdag volledig tot uw dienst!

Gecertificeerd legionella adviseur en projectingenieur: Xavier De Wintere

Projectcoördinator: Mathias Vermandere

Office manager: Rebecca Saey

Product manager: Yasmine Cherlet

 

We omringen ons natuurlijk ook met een groep dynamische en enthousiaste medewerkers met uiteenlopende praktijkervaringen uit gans FARYS|TMVW. 

Wat ons bindt, is professionalisme en passie voor water.