Skip to main content
Kunnen wij u helpen?

+32 9 242 58 39 / info@aquadomo.be

Is uw organisatie legionellaproof? Doe de test!

16/05/2019

Legionella komt van nature voor in waterleidingen. Als de bacterie de kans krijgt zich te vermenigvuldigen, kan ze een ernstige longontsteking veroorzaken bij wie besmette waterdamp inademt. We zetten op een rij wat u kan doen om een besmetting te voorkomen.

BEHEERSPLAN

Eerst en vooral moet u weten of u moet voldoen aan de legionellawetgeving of andere wetgeving en dus verplicht bent een beheersplan op te stellen. Via een handige tool op onze website komt u dat meteen te weten.

Doe de test.

BEHEERSMAATREGELEN

Eens uw beheersplan is opgesteld, is het belangrijk om de beheersmaatregelen uit te voeren en nauwkeurig bij te houden in een logboek. Een van de belangrijkste maatregelen is staalname om te bepalen of er legionella aanwezig is. Staalname moet gebeuren volgens een erkende methode en de stalen moeten onderzocht worden door een geaccrediteerd of erkend laboratorium. Het eigen labo van Aquadomo bij FARYS werkt voor legionella analyse conform het nieuw WAC/V/A/005 gebaseerd op ISO11731 en is BELAC geaccrediteerd en VLAREL erkend.

Vraag een staalname aan

EEN BESMET STAAL! WAT NU?

Geen reden tot paniek. Aquadomo biedt alle tools om legionellavorming te bestrijden. U kan bij ons terecht voor:

  • Thermische shockdesinfectie
  • Chemische shockdesinfectie met desinfectans
  • Tijdelijke chloordoseerinstallatie
  • Membraanfilter met wisselpatroon per besmet tappunt (nu ook voor collectieve douches)
  • Advies over automatische spoelsystemen en structurele sanitaire aanpassingen

Vraag advies aan.

OPLEIDINGEN

Aquadomo organiseert praktische opleidingen rond de preventiemaatregelen uit het legionellabeheersplan. Tijdens een opleidingsdag bespreken we de Best Beschikbare Technieken met voorbeelden, demonstraties en oefeningen op locatie. Wat u moet doen bij een legionellabesmetting, komt ook aan bod.

Er zijn nog enkele plaatsen voor de laatste opleidingsdag in juni. Inschrijven kan hier.

Ik schrijf me in voor de opleiding.

De cursus zal ook dit najaar georganiseerd worden of kan op locatie ingericht worden. Wij maken graag een voorstel op maat. Neem vrijblijvend contact met ons op via 09 240 03 91 of stuur een bericht naar opleiding@aquadomo.be

 

© Aquadomo