top of page

Wat bij legionella-besmetting?

Desinfectie bij legionellabesmetting

Onze eerste zorg is een legionellabesmetting voorkomen. Maar blijkt na staalname dat het water onverhoopt toch besmet is? Dan staan wij u snel en discreet bij: we voeren onmiddellijk een brononderzoek uit, spoelen en desinfecteren de installatie en nemen opnieuw stalen op de besmette tappunten. 

  • Met thermische shockdesinfectie doden we de legionellabacteriën op hoge temperatuur. We spoelen hierbij aan elk warmwatertappunt op 65°C gedurende 10 minuten of 70°C gedurende 5 minuten. Tijdens de uitvoering van een thermische shockdesinfectie kan u de warmwaterinstallatie niet gebruiken.

​​

  • Via chemische shockdesinfectie doden we de legionellabacteriën niet alleen, maar verwijderen we ze ook samen met de biofilm uit uw waterleiding. Een chemische spoeling is dus ineens een 'grote schoonmaak' van uw sanitaire binneninstallatie. Tijdens de uitvoering van dit type shockdesinfectie kan u de warmwaterinstallatie niet gebruiken.

  • Een tijdelijke doseerinstallatie injecteert continu natriumhypochloriet (NaClO) via een doseerpomp in uw sanitaire installatie. Zo beantwoordt uw installatie aan de richtlijn van het Agentschap Zorg & Gezondheid: chloorgehalte van 0,25 mg/L aan de tappunten. Het voordeel van deze methode: u kan uw infrastructuur en sanitaire installatie blijven gebruiken. Deze oplossing kan slechts 3 maand ingezet worden.

Als discrete en efficiënte partner zorgt Aquadomo eerst voor een snelle oplossing. Daarna zoeken we naar structurele oplossingen: zo krijgt ook in de toekomst de legionellabacterie geen kans meer.

Legionellafilters

Hoe snel we ook aan de slag gaan, een legionella-besmetting bestrijd u niet in 1-2-3. Maar wat doet u in tussentijd met de tappunten waar legionella is vastgesteld? Moet u die volledig buiten gebruik stellen? Dankzij onze legionellaveilige filters kunnen gebruikers tijdelijk en zonder risico uw installatie blijven gebruiken - ook na een besmetting. De installatie van deze filters is snel en economisch. Zijn de filters verzadigd, dan bestelt u een vervangpatroon.

bottom of page