top of page
shutterstock_466582868.jpg

Legionella-analyse

Staalname op risicovolle tappunten

De aanwezigheid van legionella wordt gemeten door stalen te nemen op de risicovolle tappunten zoals bepaald in het beheersplan.

Wij plannen samen met u de staalname in en leggen de coördinaten vast van de staalnamepunten zodat de staalnemer snel kan werken zonder te storen. Vanaf uw aanvraag voor staalname tot uitvoering mag u op 14 dagen rekenen.

Analyse

Het laboratorium voert een kweek uit, dit duurt 14 dagen en maakt een gedetailleerd analyseverslag op. 

De hoeveelheid legionella wordt uitgedrukt in KVE/L (kolonievormende eenheden per liter), ongeacht de soort (pneumophila type 1 / 2-15 of non-pneumophila). Bij een waarde boven 200 KVE/L spreekt men van een contaminatie. In de wetgeving verwijst men naar drempelwaarden van 1 000 KVE/l en 10 000 KVE/L voor hoog- en matigrisico inrichtingen.

 
Kwaliteitsgarantie

Analyse door Aquadomo betekent: gekwalificeerde staalnemers en analyse via ons eigen geaccrediteerd laboratorium (conform WACV/V/A/005 en ISO11731). Dit laboratorium heeft decennia ervaring, omdat het ook de drinkwatercontroles voor Farys uitvoert.

Resultaat na 15 dagen

Het laboverslag krijgt u 15 dagen na de staalname per mail, nadat de resultaten door onze experten werden geïnterpreteerd. De communicatie naar u is vertrouwelijk. 

Bijstand bij besmetting

Onze eerste zorg is een legionellabesmetting voorkomen. Bij een eventuele besmetting staan wij u snel en discreet bij. Wij helpen bij het uitvoeren van desinfectie en zoeken indien gewenst naar structurele oplossingen. 

bottom of page